Óvjuk télen is otthonunkat a műanyag nyílászárókkal!

Óvjuk télen is otthonunkat a műanyag nyílászárókkal!

A hideg, téli időszak bizony megviseli az embert és környezetét is. Érdemes a télre minél előbb hatékonyan felkészülni és apró trükköket bevetni, annak érdekében, hogy a lehető legalacsonyabb fűtésszámlát fizessük. Erre a legjobb módszer, ha műanyag nyílászárókat építünk be.

A hideg és a magas fűtésszámla ellensége

A PVC vagyis a poli(vinil-klorid) az a fajta műanyag, melyből a jó minőségű nyílászárók készülnek. Emellett felhasználása egyre több helyen jelenik meg. A gyártók nagyon kedvelik. Az ajtók és ablakok készítői pedig gyönyörű termékeket hoznak létre ebből a műanyagból. Maga az anyag rendkívül ellenálló. Ha régi nyílászáróinkat új, műanyag termékekre cseréljük, akkor rengeteg gondtól megóvhatjuk magunkat.

Leglényegesebb, hogy a PVC ajtók és ablakok kiválóan tartják a házban a hőt. Így alacsonyabb fűtésszámlára számíthatunk. Rendkívül jól szigetelnek, mégis megmarad az otthonunkba szükséges szellőzés. Mindez úgy, hogy a hő benn marad. Amennyiben olyan ajtót szeretnénk, mely nem igényel karbantartást, akkor döntsünk egy igényesen legyártott műanyag termék mellett.

Mindenképp a PVC a nyerő!

A fából készült nyílászárók a különösen nedves hónapokban bizony megduzzadhatnak a víztől és ez miatt nehéz lehet kinyitni és bezárni az ajtókat vagy ablakokat. Idővel elhasználódik és fel is szakadhat az anyag. Ez a műanyag nyílászárókkal nem történhet meg. Nem igényel sem lakkozást, sem festést. Így nyugodtan élvezhetjük nyílászáróinkat.

A másik lényeges ok, amiért egyre többen vásárolnak műanyag ajtókat és ablakokat az az, hogy tartósak. Nem rothadnak, nem adják meg magukat a szélsőséges időjárásnak, így hosszú évekig kitarthatnak. Az acél ajtók elhelyezése szintén karbantartási feladatokkal jár. Mivel a csapadékos idő nagy kihatással van az anyag állapotára. Emellett ezek az ajtók igen nehezek is. Ezzel szemben a műanyag könnyű, erős és tartós. A műanyag ajtók és ablakok számos alakban, méretben és színben is kaphatók. Vásárolhatunk egyszerű és tiszta fehéret, de akár különböző faanyagokat imitáló kinézetben is rendelhetünk kimagasló minőségű nyílászárókat.

Rengeteg lehetőség közül lehet választani. Minden vásárláskor az egyik fő szempont, hogy mennyi pénzt kell elköltenünk. A műanyag ajtók és ablakok, ahhoz képest, hogy mennyire tartósak, bizony bárki számára elérhető áron vásárolhatók meg.

Be the first to comment

Leave a Reply