Mit örököl és mit tanul el a gyerek az édesapjától?

Az interneten és különböző szakkönyvekben rengeteg írást találhatunk arról, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyeket a gyerek az édesanyjától örököl. Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon mit örököl a gyerek az apjától, és miket tanul meg tőle a leghamarabb. Összegyűjtöttük azokat az emberi tulajdonságokat, amelyeket mindenki az apjától örökölt.

Érdemes megjegyezni, hogy a férfiak spermája X és Y kromoszómákat tartalmaz, ezért az anya kromoszómája egyesülve az apa X kromoszómájával lány lesz a születendő gyermek neme, míg az Y-al egyesülve fiú gyermek lesz. Bizonyított tény, hogy a fiúkat az apjuk olyan tulajdonságokkal is megtudják ajándékozni, amelyeket egy lány gyermeknek nem tudnának tovább adni.

Ez esetben olyan pszichológiai betegségekről beszélünk, mint a depresszió, bipoláris zavar. Tévhit, hogy a gyermek azt a haj és szemszint fogja örökölni, amely a sötétebb, mivel az esetek többségében az apa génjei határozza meg a születendő gyermek ezen tulajdonságait. A férfiak vastagabb és szélesebb ajkakkal rendelkeznek, és általában az ezekért felelős gének dominánsabbak, mint a vékony ajkakat képviselő gének.

Az arcon és az állon előforduló gödröcskéket mindenki az édesapjától örökli, természetesen abban az esetben, ha ő is rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Ha az apa megvastagodott végű hüvelykujjal, vagy lefelé hajló lábujjal rendelkezik, akkor valószínű, hogy a születendő gyermek ujjai is ehhez hasonlóak lesznek.

A legújabban végzett kutatások során a szakemberek megállapították, hogy a gyermek étkezési szokása leginkább az apjáéhoz hasonló. A gyermekek, ha már 2-3 évesen azt tapasztalják, hogy édesapjuk minden apró dolgon idegeskedik, akkor a későbbiekben ők is ekképpen fognak viselkedni.

Be the first to comment

Leave a Reply