Megmagyarázhatatlan rejtélyek

A múltból igen sok megmagyarázhatatlan titok és rejtély maradt ránk. Emberek millió probáltak magyarázatot találni a különböző történetekre. A történelem nagy titkai valószínű, hogy sosem fognak kiderülni.

A megmagyarázhatatlan rejtélyek között szerepel a salzburgi kocka. Ezt egy osztrák öntöde munkásai fedezték fel. Egy nagy széndarabot hasítottak ketté, majd előbukkant belőle a kocka, mely tele van repedésekkel és lyukakkal, valamint a közepén egy hasadás felezi ketté. Reidl, az öntöde munkása mutatta meg főnökének a különös és nem mindennapi tárgyat. Az ismeretlen kocka végül át lett adva a Heimathaus Múzeumnak. A múzeum egyik professzora tanulmányozta a kockát, szerinte ez egy meteorit darabja. Ezt az elméletet viszont később a Bécsi Természettudományi Múzeum munkatársai és kutatói megcáfolták. Az új kutatások eredménye az lett, hogy a rejtélyes kocka egy mesterségesen előállított tárgy. A vizsgálatok szerint közel 60 millió éves, ismeretlen forrásból származó kockáról van szó. Napjainkban a Heimathaus Múzeumban tekinthető meg.

A múlt egyik legrejtélyesebb története az örökké égő lámpásokról szól. A középkorban több olyan lámpást találtak, mely égett, méghozzá tüzelőanyag nélkül. Ezek a lámpások sírkövek mögé lettek zárva azért, hogy mutassák az utat az elhunytak számára. Évekkel később, mikor felnyitották a sírokat a lámpások továbbra is égtek. A babonáktól félő emberek viszont azonnal megsemmisítették ezeket, mivel megijesztette őket a szokatlan jelenség. A papokat vádolták az emberek és a történéseket a Sátán cselekedetének tudták be. Később több elmélet is született. Az egyik szerint a rejtély mögött elektromos áram felhasználása állt. Viszont ezt mai napig nem sikerült bizonyítani. Az örökké égő lámpásokat ölelő rejtélyre továbbra sincs ésszerű magyarázat.

Be the first to comment

Leave a Reply