Arizona legszebb látnivalói

Arizona sivatagi éghajlata a csodálatos látványosságok és a kirándulási helyek kínálatával páratlan geológiai képződmények és kanyonok otthona.

A Grand Canyon például az Egyesült Államok egyik leghíresebb nevezetessége, míg a lenyűgöző Monument Valley szintén rengeteg turistát vonz ide évente. Arizona területének közel egynegyedét egy indiai rész teszi ki, ahol rengeteg érdekes régészeti, történelmi és kulturális hely található az amerikai indián kultúrával kapcsolatban.

Az Antelope Canyon kanyargós, csavarodó repedései gyönyörűek lehetnek, hiszen a napsugarak varázslatosan kígyóznak a homokkő falain, megvilágítják a lágy vörös színeket a  ragyogó fényben. Az Antelope Canyon két különböző része gyönyörű látvány, amit érdemes meglátogatni, megkülönböztető tulajdonságaik miatt a „The Crack” és a „The Corkscrew” nevet kapták.

Miközben mindegyiknek megvan a maga egyedi megjelenése, úgy tűnik, hogy a szikla mindkét részén a kőzet eróziója által létrehozott formáknak köszönhetően áramlik. A Navajo Tribal Parkban elhelyezkedő Antelope Canyon felső és alsó része csak túravezetővel elérhető. A Tombstone régen egy durva hely volt, ahová kemény nyomozók és gengszterek jártak törvénytelen szerencsejátékokat játszani.

A Tombstone egy szórakoztató hely és egy valóságos turistacsapda, és ha meglátogatja Arizonának ezt a részét, akkor megtudhatja, hogyan alakult ki Nyugat. A város történelmi része tökéletesen megőrzött, tehát lépjen be a múltba, és sétáljon a szalonokban, vagy nézze meg a régi fegyveres harcok ábrázolásait.

Nagyon sok turisztikai célpont található itt, sok olcsó éttermek, ajándékboltok, és szállodák is egyaránt. Scottsdale egész évben meleg, ami azt jelenti, hogy évente több millió látogatót fogad az utcáin. Mint ilyen, rengeteg üdülőhely, szálloda, étterem és bár várja a turistákat, ezért ha Arizonában jár, ide is érdemes ellátogatni.

Be the first to comment

Leave a Reply